Konu
:
Sebzeli Rulo Et Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Rulo Et Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Rulo Et Nasıl Yapılır
Sebzeli Rulo Et nasıl yapılır
Sebzeli Rulo Et tarifi
Malzemeler :
4 İnce dilim dana biftek
4 dilim pastırma
1 çorba kaşığı sirke
1-2 dal taze soğan
1 paket brüksel lahanası
5-6 adet arpacık soğan
8 adet taze patates
4 diş sarımsak
1-2 Kepçe sıcak su
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Tarif :
Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırınız
Biftekleri bu karışımda 15 dk
bekletip süzünüz
Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyiniz
Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırınız
Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartınız
Sirke ilave edip, ateşten alınız
Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayınız
Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartınız
Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyiniz
Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzünüz
Patatesleri soyup yıkayınız
İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzünüz
Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote ediniz
Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştiriniz
Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpiniz
Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz
Sıcak olarak servis yapabilirsiniz
NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyunuz
Akan suyun altında yıkayıp süzünüz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul