Yalnız Mesajı Göster

Sucuklu Barbunya Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuklu Barbunya Nasıl Yapılır




Sucuklu Barbunya Nasıl Yapılır

Burbunyaları yıkayın birkaç saat suda bekletin Soğanın kabuğunu soyun ve çentin Havuçları kazıyın ve yarım santim kalınlığında yuvarlak doğrayın

Malzemeler

250 gram kuru barbunya,

1 kangal sucuk,

2 orta boy soğan,

3 küçük havuç,

1 orta boy kereviz,

4 yemek kaşığı zeytinyağı,

tuz,

karabiber

Burbunyaları yıkayın birkaç saat suda bekletin Soğanın kabuğunu soyun ve çentin Havuçları kazıyın ve yarım santim kalınlığında yuvarlak doğrayın Kerevizin kabuğunu soyun, bir santimlik küp şeklinde doğrayın ve kararması için limonlu soğuk suya atın Tencereye ıslatılmış barbunyayı soğuk su ve tuz ile birlikte koyun 15-20 dakika haşlayın ve süzün Zeytinyağı ile soğanı 3-4 dakika kavurun Havuçları ve kerevizleri ekleyin 2-3 dakika daha kavurun Bir su bardağı sıcak su ekleyin, tuz ve karabiberi koyun Kaynamaya başlayınca süzmüş olduğunuz haşlanmış barbunyaları atın ve yirmi dakika kısık ateşte arada bir suyunu kontrol ederek gerekirse sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin Diğer yandan sucuğu ıslatıp dışındaki deriyi soyun Yarım santim kalınlığında verev dilimler halinde doğrayın ve ateşi söndürmeden önce 5 dakika süresince barbunya ile birlikte pişirin Bu yemeği kuru fasulye ile de yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla