Konu
:
Sucuklu Barbunya Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sucuklu Barbunya Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sucuklu Barbunya Nasıl Yapılır
Sucuklu Barbunya Nasıl Yapılır
Burbunyaları yıkayın birkaç saat suda bekletin
Soğanın kabuğunu soyun ve çentin
Havuçları kazıyın ve yarım santim kalınlığında yuvarlak doğrayın
Malzemeler
250 gram kuru barbunya,
1 kangal sucuk,
2 orta boy soğan,
3 küçük havuç,
1 orta boy kereviz,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz,
karabiber
Burbunyaları yıkayın birkaç saat suda bekletin
Soğanın kabuğunu soyun ve çentin
Havuçları kazıyın ve yarım santim kalınlığında yuvarlak doğrayın
Kerevizin kabuğunu soyun, bir santimlik küp şeklinde doğrayın ve kararması için limonlu soğuk suya atın
Tencereye ıslatılmış barbunyayı soğuk su ve tuz ile birlikte koyun
15-20 dakika haşlayın ve süzün
Zeytinyağı ile soğanı 3-4 dakika kavurun
Havuçları ve kerevizleri ekleyin 2-3 dakika daha kavurun
Bir su bardağı sıcak su ekleyin, tuz ve karabiberi koyun
Kaynamaya başlayınca süzmüş olduğunuz haşlanmış barbunyaları atın ve yirmi dakika kısık ateşte arada bir suyunu kontrol ederek gerekirse sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin
Diğer yandan sucuğu ıslatıp dışındaki deriyi soyun
Yarım santim kalınlığında verev dilimler halinde doğrayın ve ateşi söndürmeden önce 5 dakika süresince barbunya ile birlikte pişirin
Bu yemeği kuru fasulye ile de yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul