Yalnız Mesajı Göster

Soslu Et Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Et Nasıl Yapılır




Soslu Et nasıl yapılır Soslu Et tarifi

Malzemeler :

1 Koyun kolu

2 çorba kaşığı un

2 su bardağı et suyu

2 su bardağı su

4-5 diş sarımsak

2 çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı tereyağı

Yarım demet dereotu

Tuz, kırmızı biber

Tarif :

Koyun kolunun etini kemiklerinden ayırarak kuşbaşı iriliğinde doğrayınız

Etleri ısıtılmış çelik tencereye alıp, hiç yağ ve su koymadan ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene kadar pişiriniz

Etler bıraktıkları suyu iyice çekince tuzunu ayarlayınız

Etletin üzerine üç parmak aşacak kadar sıcak su ekleyiniz

Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişiriniz

Etleri delikli kepçe ile alıp, kapaklı bir kap içinde bekletiniz

Bir tencereye dövülmüş sarımsak, un, et suyu, sirke, yoğurt, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriniz

Sosu servis yapmadan önce etlerin üzerine dökünüz

Tereyağını eritip, içinde kırmızı biberi kızdırınız

Biberli yağı soslu etin üzerine gezdirip, servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla