10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Et Nasıl Yapılır
Soslu Et nasıl yapılır Soslu Et tarifi
Malzemeler :
1 Koyun kolu
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
4-5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
Tuz, kırmızı biber
Tarif :
Koyun kolunun etini kemiklerinden ayırarak kuşbaşı iriliğinde doğrayınız
Etleri ısıtılmış çelik tencereye alıp, hiç yağ ve su koymadan ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene kadar pişiriniz
Etler bıraktıkları suyu iyice çekince tuzunu ayarlayınız
Etletin üzerine üç parmak aşacak kadar sıcak su ekleyiniz
Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişiriniz
Etleri delikli kepçe ile alıp, kapaklı bir kap içinde bekletiniz
Bir tencereye dövülmüş sarımsak, un, et suyu, sirke, yoğurt, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriniz
Sosu servis yapmadan önce etlerin üzerine dökünüz
Tereyağını eritip, içinde kırmızı biberi kızdırınız
Biberli yağı soslu etin üzerine gezdirip, servis yapabilirsiniz
|
|
|