Konu
:
Domatesli Pirzola-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Pirzola-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Pirzola-Yemek Tarifleri
Malzemeler
• 12 adet pirzola
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 3 sap biberiye
• 12 adet domates
• 2 diş sarmısak
• 2 sap kekik
• 1 yemek kaşığı tozşeker
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 150 ml
sıvı yağ
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
• acı kırmızı biber
• tuz
• karabiber
Tarif
Domateslerin kabuklarını artı şeklinde çizin
Kaynar suda 2 dakika blanşe edip soyun
Sap kısımlarını oyarak çıkartın
Domatesleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın
Fırın tepsisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürün
Yarım domatesleri kesik tarafları alta gelecek şekilde tepsiye dizin, üzerlerine kalan zeytinyağını sürün
Sarmısağı soyun ve ince ince dilimleyin
Kekik yaprakları ve biberiyeyi saplarından ayırıp ince ince kıyın
Kıyılmış yeşilliğin 2/3si, sarmısak dilimleri, karabiber ve toz şekeri eşit şekilde domateslerin üzerlerine serpin
Domatesleri 120ø sıcaklıktaki fırında pişirin
Yumurta sarılarını mikserle çırpıp yavaş yavaş sıvı yağ ilave edin
Portakal kabuğu, tuz, acı kırmızı biber ile tatlandırıp buzdolabına koyun
Domateslerin pişme sürelerinin bitimine az bir zaman kala pirzolaları tuzlayıp, karabiberleyin
Kızgın sıvı yağda kalan biberiye sapları ile her iki taraflarını 3er dakika kızartın
Kalan kıyılmış yeşilliği domateslerin üzerlerine serpin
Bir spatula yardımı ile domatesleri servis tabağına alın, yanlarına pirzolaları koyup mayonez ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul