Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sarımsaklı Tavuk Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sarımsaklı Tavuk Tarifi




Fırında Sarımsaklı Tavuk Tarifi



Malzemeler

•4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but

•1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 3-4 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek)

•100 gr tereyağı

•4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)

•8-10 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak)

•1 çay kaşığı tuz

•1 çay kaşığı karabiber

Fırında Sarmısaklı Tavuk Yapılışı

Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatalımYağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım

Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim

Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla