Konu
:
Fırında Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sarımsaklı Tavuk Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Fırında Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Malzemeler
•4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
•1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 3-4 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek)
•100 gr tereyağı
•4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
•8-10 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak)
•1 çay kaşığı tuz
•1 çay kaşığı karabiber
Fırında Sarmısaklı Tavuk Yapılışı
Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım
Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatalım
Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım
Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim
Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim
Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul