Yalnız Mesajı Göster

Süt Kuzusu Kapama Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süt Kuzusu Kapama Nasıl Yapılır




Süt Kuzusu Kapama nasıl yapılır Süt Kuzusu Kapama tarifi

Malzemeler :

1 kg süt kuzusu

2 Demet dereotu

1 adet soğan

30 adet taze soğan

1 kahve fincanı su

Yeteri kadar tuz

Tarif :

Süt kuzusunun kol tarafından yada böbrek yatağı bölümünden bir kiloluk bir parça alın ve kemikli olarak, yumurta iriliğinde doğrayınız

İyice yıkayarak bir kenara süzülmeye bırakınız

Yıkanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze soğanlarla, kabuğu soyulduktan sonra dörde bölünmüş kuru soğan, ince ince kıyılmış dereotunu ve eti bir tencereye koyunuz

Üzerlerine 1 kahve fincanı su döktükten ve tuz ekledikten sonra, tencerenin kapağını örtünüz

Et yumuşak bir durum alıncaya kadar bir buçuk saat hafif ateşte pişiriniz

Et pişince hemen servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla