Yalnız Mesajı Göster

Acılı Tavuk Haşlama Pirinç Pilavı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Tavuk Haşlama Pirinç Pilavı Tarifi




Acılı Tavuk Haşlama Pirinç Pilavı Tarifi



Malzemeler

•2 su bardağı haşlanmış pirinç

•2 çorba kaşığı soya yağı

•4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)

•2 çorba kaşığı un

•1 su bardağı kesilmiş kereviz

•1/2 su bardağı kesilmiş soğan

•1/4 su bardağı taze maydanoz

•Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)

•1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber

•1 su bardağı domates sosu

Acılı Tavuk Haşlama Pirinç Pilavı Yapılışı

Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın Etler pişince bir kenara alın Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun Sıocak pilav üzerine servis yapınız

Haşlama pirinç pilav yapılışı

bır tencereye 2 ölçü su bıraz yemeklik yağı koyunuz suyu kaynatınız kaynayan suya yıkadıgınız bir ölçü pirincı atınız suyunu cekene dek kısık ateşte pişiriniz suya tuz atmayı unutmayınız onu ateşten alınca bir kenarda demlenırken siz tavugunuzu kızartınız

Her servis 389 kalori, 32 gr Protein, 11 gr Yağ, 41 gr Karbonhidrat, 4 gr Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir



Alıntı Yaparak Cevapla