Konu
:
Selanik Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Selanik Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Selanik Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
MALZEMELER
200gr kıyma, ½ bardak sıvıyağ, 2, 5bardak süt, 5adet yumurta, ½ demet maydanoz, tuz, aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları, 4kaşık sıvıyağ ve tuz ile çırpın
Yavaş yavaş ta un katarak yumuşak bir hamur yapın
Hamuru 10eşit bezeye ayırın
2kaşık yağda kıymayı kavurun, üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin
Hazırladığınız bezeleri kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açın
Tepsiyi yağlayın açtığınız yufkalardan 5tanesini yağlaya yağlaya tepsiye serin
Kıymalı karışımı yayın ve diğer yufkaları da aynı düzen ama bu kez buruşturarak serin
En son yufkaya da yağ sürün
Kare dilimlere bölün 200derecede kızartın
Kızardığı vakit fırından alıp üzerine sütü dökün 5dk daha fırında bekletin
Sütü çeksin
(fırını kapatmış olun) ılındığında servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul