10-14-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Çiğ Börek
Malzemeler:
- 10 kahve fincanı un,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- 1 adet yumurta,
- 1 yemek kaşığı sirke,
- Tuz,
- 2 su bardağı sıvıyağ,
İçi için :
- 1/2 kg yağsız dana kıyma,
- 1 adet soğan,
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Soğanı rendeleyip tuz ve karabiberle iyice karıştırın 1 kahve fincanı su ilave edin Unun ortasını açıp yoğurt, zeytinyağı, yumurta, sirke ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin Unlu hamur tahtası üzerinde 18-20 cm çapında açın Açtığınız yuvarlak hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilave edip diğer tarafı ile kapatın Kenarını ruletle çıkartın Kızdırılmış sıvıyağda her iki tarafını kızartın Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|