Konu
:
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Kol Böreği
Malzemeler:
1 kg patates, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, yarım demet taze soğan, 1 bardak yoğurt, yarım paket margarin, 1 kg hazır yufka, tuz , karabiber
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın
Taze soğanların yeşil kısımlarını ayırıp doğrayın
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin
Bir kapta hepsini karıştırın
1 bardak yoğurdu ekleyin
İyice karıştırın
Margarini eritip börek tepsisini yağlayın
Yufkaları ortadan ikiye kesin
Yarım yufkayı fırça ile yağlayın
Düz kenarı boyunca harcı yayın
Yufkayı rulo şeklinde ucuna kadar sarin
Diğer yufkalarıda aynı şekilde rulo yapın
Ruloları tepsinin ortasından başlayarak iç içe daire şeklinde yerleştirin
Kalan yağı da böreklerin üzerine sürün ve önceden ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul