Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Kadayıf Böreği

Malzemeler :

1/2 kg süt
5-6 adet sosis
4 adet yumurta
1 çay bardağı su
300 gr çiğ kadayıf
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
kekik, karabiber

Yapılışı :

Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin Yağı kızdırıp içine salça, su ve sosisleri koyup pişirin Kekik ve karabiberi katın Hazırladığınız harcı kadayıfın üstüne koyun, ayırdığınız diğer kadayıfı bunların üzerine serpin Üzerine yumurta ile çırptığınız sütü döküp, buzdolabında 3-4 saat kadar saat bekletin Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin, aralarına küçük küçük tereyağ parçaları koyup, kısık ateşli fırında kırkbeş dakika, üstü pembeleşinceye dek pişirin

AFIYET OLSUN!


Alıntı Yaparak Cevapla