10-14-2012
|
#10
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Talaş Böreği
Malzemeler :
Yarım kg koyun eti
12 Adet baklava yufkası
1 küçük havuç
1 paket margarin
1 küçük kutu konserve bezelye
2 baş soğan
1 demet maydanoz
2 domates (veya 1 tatlı kaşığı domates salçası)
tuz, karabiber
Yapılışı :
Doğranmış soğanları 3 kaşık margarinde öldürün Fındık büyüklüğünde doğranmış ete katın Et, suyunu salıp çeksin Kabuksuz, çekirdeksiz domatesi kıyıp 20 dakika sonra ete katın Biraz karıştırın Az su koyup pişirin Etin pişmesine yakın rende havucu, yikanmış konserve bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin
Etler iyice pişince soğumaya alın Margarinin geri kalanını eritin, o da soğusun Yufkaları üstüste koyup, tam kenarından bir bıçakla uçlarından kesin Yufkanın birini alıp, erimiş yağla, fırça yardımıyla güzelce yağlayın Bir yufka koyun üzerine, onu da yağlayalın Iki yandan katlayın, uçlar birbirinin üzerine 2-3 parmak binip dikdörtgen olsun Soğuyan içten alın, uç tarafa koyup muska gibi katlayarak sarın Yağlı tepsiye koyun, üzerlerini yağlayın Orta fınnda kızarıp kabarınca servis yapın
AFIYET OLSUN !
|
|
|