Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Tavuklu Fasfas Böreği

Malzemeler :
• 8 su bardağı un
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 adet en küçüğünden maya(40 gr)
• 8 adet yumurta(1 tanesinin sarusuüzerinde
• 1 tatlı kaşığı şeker
• Yeteri kadar tuz
• 250 ge margarin
• Yeteri kadar susam ve çörek otu

• 1 kase haşlanmış tavuk eti
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı :
Yoğurt, ılık süt, sıvı yağ, yumurta, maya, tuz, şeker ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamuru yarım saat mayalandırın Mayalanınca 4 eşit parçaya bölün Her parçayı incecik açın Margarini eritin ve fırça ile açtığınız hamuru bolca yağlayın

Diğer hamurları da açtıktan sonra üst üste koyun ve her katını yağlayın 4 kat olan hamuru uçlarından ortaya doğru katlayarak kare şekli verip dolapta dondurun Dolaptan çıkarın ve yarım cm kalınlığında açın Hamuru 25 parçaya bölün Tavuk ve kaşarı karıştırın

Kesilmiş her parçaya bir miktar koyun Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpin 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip servise sunun


Alıntı Yaparak Cevapla