Konu
:
Çiğ Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Çiğ Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiğ Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Malzemeler:
3 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
yaklasik 1 su bardagina yakin su
1 orta boy sogan
250 gr
kadar kiyma
tuz, karabiber
kizartmak icin siviyag
Yapilisi:
[*]
Sogani ince dograyip az siviyagda pembelesene kadar kavurun
[*]
Kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin
Tuz, karabiberini ekleyip hazir hale getirin
[*]
(bu asamada isterseniz kavrulmus kiymanin icine haslanmis bezelye, misir taneleri, kup kup dogranmis havuc veya sadece sote edilmis mantar ekleyebilirsiniz
Veya kiymali icin ustune serpmek icin iri rendelenmis kasar, mozarella peyniri hazirlayabilirsiniz
)
[*]
Unun icine tuzu karistirip suyu yavasca ekleyerek yumusakca bir hamur yapin
[*]
15-20 dakika hamurunuzu dinlendirdikten sonra 8-10 parcaya ayirip bezeler yapin
[*]
Merdane ile unlu aaagahta ince acin
[*]
Hazirladiginiz icten ve ilave ediyorsaniz peynirden serpistirin yuvarlak hamurun yarisina
[*]
Diger yarisini ustune kapatip kenarlardan bastirin
[*]
Kizgin yagda her iki tarafini kizartip kagit havlu serilmis servis tabagina aktarin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul