Yalnız Mesajı Göster

Yalancı Mantı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Mantı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




MALZEMELER
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
1 su bardağı sıvıyağ
Az tuz-karabiber
Yarım kilo yoğurt
2-3 diş sarımsak
4 adet yufka

HAZIRLANIŞI
İçi için yarım kilo kıyma ile 1 kaşık sıvıyağ ve ince doğranmış soğan 1-2 dakika kadar kavrulur Çok az karabiber ve çok az tuz ilave edilir Diğer taraftan yufkalar 4'e bölünür Her bir yufka hafifçe yağlanarak bu malzeme yufkanın kenarlarına serpilir ve sigara böreği şeklinde yuvarlanır Daha sonra rulo halindeki bu yufkalar kendi etrafında döndürülerek halka şekline getirilir ve yufkaların ucu hafifçe ıslatılarak yapıştırılır Üzerine sıvı yağ sürülerek fırına verilir 1 saate yakın 170 derecede pişirilir

Not: Dövülmüş sarımsak ile karıştırılan yoğurt börek ılık iken üzerine dökülürse daha lezzetli olur
Öneri: Üzerine tereyağ ve kırmızı biber çevrilerek konulabilir



Alıntı Yaparak Cevapla