Konu
:
Çikolatalı Fransız Keki-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Fransız Keki-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Fransız Keki-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
malzemeler:
[*]
kek malzemeleri:
160 gr bitter çikolata
150 gr margarin
4 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
2/3 su bardağı un
1 paket vanilya
3/4 paket kabartma tozu
[*]
üzerine:
çikolatalı sos (1 paket hazır sos + 1/2 litre süt)
1 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
hazırlanması:
1
150 gr margarini benmari usulü eritin
eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın
2
çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın
4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın
unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin
3
ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin
bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın
karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırın
4
fırını 220C'ye getirin
kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin
bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin
kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın
(bu sayede kekinizin tabanı dümdüz olacak
)
5
karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin
6
kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın
(bir paket çikolata sosu fazla gelebilir
bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz
) sos oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin
üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayın
üzerine çekilmiş ceviz serpip mevsim meyveleri ile süsleyin
hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul