Yalnız Mesajı Göster

Paskalya Coregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paskalya Coregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ YAPIMI

Malzemeler:

- 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su ya da sut
- 2 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un, yaklaşık 4-5 su bardağı
Aralarına sürmek için:
- 3-4 yemek kaşığı eritilmiş kati yağ
- 1 cay bardağına yakin zeytinyağı ya da sıvıyağ
- 1,5 bardak kadar çekilmiş ceviz içi

Yapılışı:

Geniş hamur yoğurma kabına el dayanacak sıcaklıktaki ısıttığınız suya mayayı serpin Sekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin

İçine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur yapın, çok kati olmayacak

Üzerini plastik folyo ya da nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar mayalanması için bırakın

Hamurun havasını indirip unlanmış tezgâhta 9-10 tane eşit büyüklükte bezelere ayırın

İlk beze yaptığınız hamurdan başlamak suretiyle hamurları az unlu tezgâhta merdane ile biraz açın

Sonra elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz kadar açın Önce erittiğiniz yağ karışımından fırça ile açtığınız hamura surun

Daha sonra her yerine ceviz serpiştirin

Uçlarından çekerek rulo seklinde sarıp yağlanmış tepsiye resimdeki gibi gevşekçe yerleştirin kıvırarak

Diğer hamurlara da ayni işlemi yaptıktan sonra kalan yağ varsa üstüne surun, susam serpiştirin

Tekrar tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın

375F (185C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla