Konu
:
Paskalya Coregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Paskalya Coregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Paskalya Coregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ YAPIMI
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su ya da sut
- 2 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un, yaklaşık 4-5 su bardağı
Aralarına sürmek için:
- 3-4 yemek kaşığı eritilmiş kati yağ
- 1 cay bardağına yakin zeytinyağı ya da sıvıyağ
- 1,5 bardak kadar çekilmiş ceviz içi
Yapılışı:
Geniş hamur yoğurma kabına el dayanacak sıcaklıktaki ısıttığınız suya mayayı serpin
Sekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin
İçine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur yapın, çok kati olmayacak
Üzerini plastik folyo ya da nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar mayalanması için bırakın
Hamurun havasını indirip unlanmış tezgâhta 9-10 tane eşit büyüklükte bezelere ayırın
İlk beze yaptığınız hamurdan başlamak suretiyle hamurları az unlu tezgâhta merdane ile biraz açın
Sonra elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz kadar açın
Önce erittiğiniz yağ karışımından fırça ile açtığınız hamura surun
Daha sonra her yerine ceviz serpiştirin
Uçlarından çekerek rulo seklinde sarıp yağlanmış tepsiye resimdeki gibi gevşekçe yerleştirin kıvırarak
Diğer hamurlara da ayni işlemi yaptıktan sonra kalan yağ varsa üstüne surun, susam serpiştirin
Tekrar tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın
375F (185C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul