Konu
:
Bayat Ekmek Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Bayat Ekmek Yemekleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayat Ekmek Yemekleri
Bayat Ekmek Yemekleri
EKMEK KAVURMASI : Bayat ekmek, lokmalar halinde doğranır
Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur
Ekmekler kavrulurken, 1 bardak soğuk su, üzerine serpilir
İyice karıştırıldıktan sonratencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir
PAPARA : Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır
Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağı ile kavrulur
Çukur bir kaba alınır
Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır
Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra ekmeklerin üzerine dökülür
Üzerine tulum peyniri serpilir
TİRİT : Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir
Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir
Sonra üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür
Dileyen maydanoz veya sumak serpebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul