10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Kıvrım Nasıl Yapılır
Nohutlu Kıvrım nasıl yapılır Nohutlu Kıvrım tarifi
Malzemeler :
Yarım kg nohut
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
Üzerine bir miktar çörekotu
Tarif :
0,5 kg nohutu akşamdan su dolı bir kapta ıslatıp, bekletiniz
Ertesi gün süzüp, su dolu bir tencerede haşlayınız
Nohutlar yumuşadığı zaman tencereyi ateşten alıp, suyunu süzün ve kabuklarını çıkarınız
Nohutları havanda dövüp, içine 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyiniz
Bir yanda da 1 adet yufkayı ikiye bölüp, yağ ve sütle ıslatınız
İçine hazırladığınız harçtan bir miktar koyup, yufkaları rulo biçiminde sarınız
Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştiriniz
Diğer yufkaları da aynı işlemi uygaladıktan sonra tepsiye diziniz
Yumurtaları küçük bir kabın içinde çırpıp, kıvrımın üzerine sürünüz
En üste de çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz
|
|
|