10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Yas Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Malzemeler;
4 yumurta
3 yumurta sarısı
75 gr soyulmuş, ince çekilmiş badem
200 gr toz şeker
200 gr un
1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Çilek, muz veya arzu edilen meyve
Kekin Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtalar koyu bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpılır Yağ, süt ve vanilya eklenir 5 dakika kadar çırpılır
Un, kabartma tozu, badem ve portakal kabuğu rendesi bir yerde harmanlanır, ilave edilir ve kaşıkla çırpılır
Yağlanmış kalıba dökülür, önceden ısıtılmış fırında kek ayarında pişirilir
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı portakal suyu
5 yemek kaşığı toz şeker
Krema Malzemesi;
3,5 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un veya iki kaşık nişasta
200 gr tereyağ
1 paket vanilya
Hazırlanışı;
Tereyağ hariç bütün malzemeler mikserle 5 dakika çırpılır, orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirilir
Ocaktan alınca tereyağ ilave edilir 5 dakika çırpılır
Pastanın Hazırlanışı;
Kek fırından çıkarılır soğunca, enine üçe bölünür, şekerli portakal suyuyla ıslatılır
Servis tabağına alınır aralarına krema sürülür, meyve koyulur üst üste kapatılır Üzeri ve yanlarıda kremayla kapatılır
Krem şanti ya da pasta kremasıyla süslenir

|
|
|