10-14-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paşa Böreği Nasıl Yapılır
Paşa Böreği nasıl yapılır Paşa Böreği tarifi
Malzemeler :
Hamuru için :
6 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Harcı için :
1 su bardağı bezelye garnitürü
10 adet doğranmış mantar
Yarım demet maydanoz
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet sosis yada tavuk göğsü
Tuz, karabiber
Sos için :
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı etsuyu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Tuz
Üzerine serpmek için ; çörekotu
Tarif :
Ön hazırlık olarak unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açınız
Suyu, yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu ve margarini unun ortasına koyup iyice yoğurunuz
Hamurdan küçük bir parça ayırınız
Hamuru merdane ile açıp 26 cm genişliğinde bir kalıba yerleştiriniz
Garnitürü, doğranmış mantarı, rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve doğranmış sosisi karıştırıp hamurun üzerine yapınız
Sütü, etsuyunu, yumurtayı, unu ve tuzu iyice çırpıp üzerine dökünüz
Üzerini ayırdığınız hamurdan ince uzun şeritler yaparak süsleyiniz
1 saat kadar bekletiniz
Çörekotu serpip 200 oC' li fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz
Sıcak olarak servis yapabilirsiniz
|
|
|
|