Yalnız Mesajı Göster

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri

Eski 10-14-2012   #21
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri




Un Kurabiyesi




Malzemeler:
250 gr1/3 su bardağı sıvıyağ1/2 su bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya4-4,5 su bardağı unÜstüne serpmek için pudra şekeri
Yapılışı:[*]Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın[*]Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin[*]Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin[*]Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin[*]150C li önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın[*]Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın
--------------------------------------------------------------------------
Kuru Kayısılı Kurabiye




Malzemeler:
125gr1 su bardağı tozşeker2 yemek kaşığı süt1 çimdik tuz1 hafif çırpılmış yumurta1 buçuk ile 2 su bardağından biraz fazla arası un1 paket vanilya
İçine:
1 su bardağı kadar kuru kayısı1 çubuk tarçın veya 1 silme çay kaşığı toz tarçın3 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı:[*]Oda ısısındaki tereyağını ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın[*]Ayrı bir kapta yumurta, süt ve tuzu karıştırın[*]Üçüncü bir kapta unu vanilya ile birlikte eleyin[*]Unun yarıya yakınını tereyağlı karışıma ekleyip karıştırın[*]Kalan unu azar azar sütlü karışımla birlikte ekleyip hamur haline getirin Eğer hamur çok katı olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz[*]Buzdolabında bir saat kadar bekletin[*]Bu sırada içini yapmak için malzemeleri ufak bir tencereye alıp kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin[*]Çubuk tarçını içinden alıp mutfak robotundan geçirip püre yapın Çok katı olursa biraz su ilave edebilirsiniz Koyuca bir kıvamda olması gerekir[*]Hamuru hafif unlu tezgahta yarım cm kalınlığında açıp tercihen keskin büyük su bardağı ile yuvarlaklar kesin [*]İçine hazırladığınız içten bir tatlı kaşığından fazla koyup üç köşeli olarak kenarlarını yukarı katlayıp orta kısmında bir miktar iç malzeme görünecek şekilde kapatın[*]170C dereceye ısıtılmış fırında 15-18 dakika veya kenarları kızarıncaya kadar pişirin[*]Ilık veya soğuk olarak pudra şekeri serperek servis yapın
-------------------------------------------------------------------------

Kerebiç / Gerebiç / Kereviç
Antep yöresine ait, kendine özgü el yapımı tahta kalıbı olan kereviç genellikle antep fıstığı dolgulu olmasına rağmen cevizlede yapılabiliyor Kalıbınız yoksada bu güzel kurabiyeyi poğaça şekliyle deneyebilirsiniz





Malzemeler:
3 çorba kaşığı irmik2 adet yumurta sarısı200gr1 çay bardağı mısırözü veya zeytinyağı1 su bardağı pudra şekeri1 çay kaşığı kabartma tozu3-4 su bardağı arası uniçine:1 su bardağı kadar ceviz veya yeşil fıstık içi2-3 yemek kaşığı tozşeker1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:[*]Tereyağı ve pudra şekerini alıp mikserle krema gibi olana kadar çırpın[*]Sıvıyağı ekleyip karıştırın[*]Yumurta sarılarını tek tek ekleyip tekrar çırpın[*]Kabartma tozunu 3 su bardağı unla eleyip karışıma ekleyin ve elinizle yoğurun Yeterince un ilavesiyle orta yumuşak bir hamur elde edin[*]İç malzemeleri mutfak robotundan geçirip karıştırın[*]Cevizden iri parçalar koparıp elinizde açın ve 1 tatlı kaşığı kadar içten koyun Tekrar poğaça gibi kapatıp uç kısımlarını alta getirin kalıbınız varsa yerleştirip bastırarak yağlı tepsiye hafif burarak çıkartın ve yerleştirin[*]Kalıbınız yoksada sade poğaça şekli verebilirsiniz[*]Tüm hamur bittikten sonra 170C dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirip pudra şekeri serperek servis yapın-------------------------------------------------------------------------

Tırtıl Kurabiye




Malzemeler:
125gr1 çay bardağı sıvıyağ2 adet yumurta (oda ısısında)1 su bardağı pudra şekeri1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3-4 su bardağı arası unsüslemek için:marmelatfile fıstıkbitter çikolata süt kreması veya süttırtıl kurabiye sıkma aleti
Yapılışı:[*]Oda ısısındaki tereyağı be pudra şekerini hamur yoğurma kabına alıp mikserle krema gibi olana kadar çırpın[*]yumurtaları tek tek çırparak yedirin[*]Sıvıyağı ekleyip 3buçuk su badağı unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte kabın içine eleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun[*]Bir parça hamur alıp tırtıl kurabiye kalıbından parmağınızla uzun şeritler sıkarak hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak diziniz[*]165C dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin[*]Ilındıktan sonra tepsiden alıp düz kısmına marmelat sürerek diğerini yapıştırın[*]Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Kağıttan yapacağınız ufak bir külaha doldurup şekiller çizin ve file antep fıstığı serpiştirin[*]Alternatif olarak yapışık ikili kurabiyenin ucunu önce çikolataya sonra hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizerek çikolatanın sertleşmesi için bekletip servise hazır hale getirin[*]-----------------------------------------------Fındık Kalpler




Malzemeler:
1 yumurtanın akı1 fıske tuz3/4 su bardağı pudra şekeri1 paket vanilya1 silme çay kaşığı tarçın1/2 silme çay kaşığı öğütülmüş kakule1+1/2 su bardağı ince çekilmiş fındıkAldığı kadar un (1/2 ila 1 su bardağı arası)Yapılışı:[*]Yumurta akını bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpın[*]Yavaş yavaş pudra şekerini ve vanilyayı ilave ederek katı krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin Bu aşamada karışımdan 2 yemek kaşığı dolusu ayırın[*]Fındığı, baharatları ilave edip karıştırın[*]Elinize yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un ilave ederek karıştırın[*]Buzdolabında sertleşene kadar bekletin Yaklaşık 1 saat[*]Hafif unlu tezgahta hamuru çok ellemeden açın Minik kalp şeklinde kurabiyeler kesin[*]Hızlı hareketlerle hamur tekrar ısınmadan bıçak yardımı ile kalplerin üstlerine ayırdığınız karışımdan sürün ve hafif yağlanmış tepsiye dizin[*]Önceden ısıtılmış fırında 120C de 15 dakika pişirin Fırının ısısını 100C ye düşürüp 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın[*]Ilınınca tepsiden alıp soğumaya bırakın-------------------------------------------------------------------------

Zencefilli Adam Bisküvileri
Eğer mutfak robotunuzun haznesi geniş ise bu tarifi robotta rahatlıkla yapabilirsiniz Alternatif olarak yağı bıçakla kıyarak una parmak uçları ile yedirebilirsiniz




Malzemeler:
3 su bardağı un1 silme tatlı kaşığı karbonat1 silme tatlı kaşığı toz zencefil125 gr1 su bardağı kahverengi tozşeker1 yumurta2 yemek kaşığı pekmez1/2 ile 1 su bardağı arası pudra şekeri1-2 yemek kaşığı su
Yapılışı:[*]Fırının ısısını 165C ye getirip ısıtın[*]Unu, karbonatı,toz zencefili ve küp küp doğranmış soğuk yağı mutfak robotuna koyun ve iri ekmek kırıntısı gibi olana kadar makineyi çalıştırın Alternatif olarak yağı bıçakla kıyarak una parmak uçları ile yedirebilirsiniz [*]Şeker, yumurta ve pekmezi ilave edip tekrar hamur halini alana kadar karıştırın[*]Elinizle pürüzsüz ve açılabilecek bir kıvan alana kadar hafifçe yoğurun [*]Hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile hamuru açın[*]Kurabiye kalıpları ile şekiller kesip az yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin[*]Isıtılmış fırında 15 dakika hafif kızarana kadar pişirin[*]5 dakika tepside bekletip spatula yardımı ile tepsiden alıp tel ızgarada soğumaya bırakın [*]Pudra şekerini katı, dökülemeyecek kıvamda sıvı olana kadar azar azar su ilave ederek bulamaç haline getirin[*]Kağıttan külah yaparak veya ufak bir saklama torbasına glazürü doldurun[*]Ucundan makasla hafif kesip bisküvilerinizi süsleyerek glazür donduktan sonra servis yapın------------------------------------------------------------------------

--->: Yıldızçiçeğinden Kurabiyeler=) sayfa üç frmacil 3 --->: Yıldızçiçeğinden Kurabiyeler=)



Alıntı Yaparak Cevapla