10-14-2012
|
#21
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
Un Kurabiyesi

Malzemeler:
250 gr 1/3 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı pudra şekeri 4 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 4-4,5 su bardağı un Üstüne serpmek için pudra şekeri
Yapılışı:[*]Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın [*]Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin [*]Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin [*]Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin [*]150C li önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın [*]Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın
--------------------------------------------------------------------------
Kuru Kayısılı Kurabiye

Malzemeler:
125gr 1 su bardağı tozşeker 2 yemek kaşığı süt 1 çimdik tuz 1 hafif çırpılmış yumurta 1 buçuk ile 2 su bardağından biraz fazla arası un 1 paket vanilya
İçine:
1 su bardağı kadar kuru kayısı 1 çubuk tarçın veya 1 silme çay kaşığı toz tarçın 3 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı:[*]Oda ısısındaki tereyağını ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın [*]Ayrı bir kapta yumurta, süt ve tuzu karıştırın [*]Üçüncü bir kapta unu vanilya ile birlikte eleyin [*]Unun yarıya yakınını tereyağlı karışıma ekleyip karıştırın [*]Kalan unu azar azar sütlü karışımla birlikte ekleyip hamur haline getirin Eğer hamur çok katı olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz [*]Buzdolabında bir saat kadar bekletin [*]Bu sırada içini yapmak için malzemeleri ufak bir tencereye alıp kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin [*]Çubuk tarçını içinden alıp mutfak robotundan geçirip püre yapın Çok katı olursa biraz su ilave edebilirsiniz Koyuca bir kıvamda olması gerekir [*]Hamuru hafif unlu tezgahta yarım cm kalınlığında açıp tercihen keskin büyük su bardağı ile yuvarlaklar kesin [*]İçine hazırladığınız içten bir tatlı kaşığından fazla koyup üç köşeli olarak kenarlarını yukarı katlayıp orta kısmında bir miktar iç malzeme görünecek şekilde kapatın [*]170C dereceye ısıtılmış fırında 15-18 dakika veya kenarları kızarıncaya kadar pişirin [*]Ilık veya soğuk olarak pudra şekeri serperek servis yapın
-------------------------------------------------------------------------
Kerebiç / Gerebiç / Kereviç
Antep yöresine ait, kendine özgü el yapımı tahta kalıbı olan kereviç genellikle antep fıstığı dolgulu olmasına rağmen cevizlede yapılabiliyor Kalıbınız yoksada bu güzel kurabiyeyi poğaça şekliyle deneyebilirsiniz

Malzemeler:
3 çorba kaşığı irmik 2 adet yumurta sarısı 200gr 1 çay bardağı mısırözü veya zeytinyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı kabartma tozu 3-4 su bardağı arası un içine: 1 su bardağı kadar ceviz veya yeşil fıstık içi 2-3 yemek kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:[*]Tereyağı ve pudra şekerini alıp mikserle krema gibi olana kadar çırpın [*]Sıvıyağı ekleyip karıştırın [*]Yumurta sarılarını tek tek ekleyip tekrar çırpın [*]Kabartma tozunu 3 su bardağı unla eleyip karışıma ekleyin ve elinizle yoğurun Yeterince un ilavesiyle orta yumuşak bir hamur elde edin [*]İç malzemeleri mutfak robotundan geçirip karıştırın [*]Cevizden iri parçalar koparıp elinizde açın ve 1 tatlı kaşığı kadar içten koyun Tekrar poğaça gibi kapatıp uç kısımlarını alta getirin kalıbınız varsa yerleştirip bastırarak yağlı tepsiye hafif burarak çıkartın ve yerleştirin [*]Kalıbınız yoksada sade poğaça şekli verebilirsiniz [*]Tüm hamur bittikten sonra 170C dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirip pudra şekeri serperek servis yapın -------------------------------------------------------------------------
Tırtıl Kurabiye

Malzemeler:
125gr 1 çay bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta (oda ısısında) 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3-4 su bardağı arası un süslemek için: marmelat file fıstık bitter çikolata süt kreması veya süt tırtıl kurabiye sıkma aleti
Yapılışı:[*]Oda ısısındaki tereyağı be pudra şekerini hamur yoğurma kabına alıp mikserle krema gibi olana kadar çırpın [*]yumurtaları tek tek çırparak yedirin [*]Sıvıyağı ekleyip 3buçuk su badağı unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte kabın içine eleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun [*]Bir parça hamur alıp tırtıl kurabiye kalıbından parmağınızla uzun şeritler sıkarak hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak diziniz [*]165C dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin [*]Ilındıktan sonra tepsiden alıp düz kısmına marmelat sürerek diğerini yapıştırın [*]Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Kağıttan yapacağınız ufak bir külaha doldurup şekiller çizin ve file antep fıstığı serpiştirin [*]Alternatif olarak yapışık ikili kurabiyenin ucunu önce çikolataya sonra hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizerek çikolatanın sertleşmesi için bekletip servise hazır hale getirin[*]-----------------------------------------------Fındık Kalpler

Malzemeler:
1 yumurtanın akı 1 fıske tuz 3/4 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 silme çay kaşığı tarçın 1/2 silme çay kaşığı öğütülmüş kakule 1+1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık Aldığı kadar un (1/2 ila 1 su bardağı arası)Yapılışı:[*]Yumurta akını bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpın [*]Yavaş yavaş pudra şekerini ve vanilyayı ilave ederek katı krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin Bu aşamada karışımdan 2 yemek kaşığı dolusu ayırın [*]Fındığı, baharatları ilave edip karıştırın [*]Elinize yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un ilave ederek karıştırın [*]Buzdolabında sertleşene kadar bekletin Yaklaşık 1 saat [*]Hafif unlu tezgahta hamuru çok ellemeden açın Minik kalp şeklinde kurabiyeler kesin [*]Hızlı hareketlerle hamur tekrar ısınmadan bıçak yardımı ile kalplerin üstlerine ayırdığınız karışımdan sürün ve hafif yağlanmış tepsiye dizin [*]Önceden ısıtılmış fırında 120C de 15 dakika pişirin Fırının ısısını 100C ye düşürüp 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın [*]Ilınınca tepsiden alıp soğumaya bırakın -------------------------------------------------------------------------
Zencefilli Adam Bisküvileri
Eğer mutfak robotunuzun haznesi geniş ise bu tarifi robotta rahatlıkla yapabilirsiniz Alternatif olarak yağı bıçakla kıyarak una parmak uçları ile yedirebilirsiniz

Malzemeler:
3 su bardağı un 1 silme tatlı kaşığı karbonat 1 silme tatlı kaşığı toz zencefil 125 gr 1 su bardağı kahverengi tozşeker 1 yumurta 2 yemek kaşığı pekmez 1/2 ile 1 su bardağı arası pudra şekeri 1-2 yemek kaşığı su
Yapılışı:[*]Fırının ısısını 165C ye getirip ısıtın [*]Unu, karbonatı,toz zencefili ve küp küp doğranmış soğuk yağı mutfak robotuna koyun ve iri ekmek kırıntısı gibi olana kadar makineyi çalıştırın Alternatif olarak yağı bıçakla kıyarak una parmak uçları ile yedirebilirsiniz [*]Şeker, yumurta ve pekmezi ilave edip tekrar hamur halini alana kadar karıştırın [*]Elinizle pürüzsüz ve açılabilecek bir kıvan alana kadar hafifçe yoğurun [*]Hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile hamuru açın [*]Kurabiye kalıpları ile şekiller kesip az yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin [*]Isıtılmış fırında 15 dakika hafif kızarana kadar pişirin [*]5 dakika tepside bekletip spatula yardımı ile tepsiden alıp tel ızgarada soğumaya bırakın [*]Pudra şekerini katı, dökülemeyecek kıvamda sıvı olana kadar azar azar su ilave ederek bulamaç haline getirin [*]Kağıttan külah yaparak veya ufak bir saklama torbasına glazürü doldurun [*]Ucundan makasla hafif kesip bisküvilerinizi süsleyerek glazür donduktan sonra servis yapın------------------------------------------------------------------------
--->: Yıldızçiçeğinden Kurabiyeler  =) sayfa üç frmacil 3 --->: Yıldızçiçeğinden Kurabiyeler  =)
|
|
|
|