Yalnız Mesajı Göster

Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri






MALZEMELER

100 gr kaşar peyniri
3 yumurta sarısı
75 gr tereyağ
250 gr un
tuz

HAZIRLANIŞI

Unu eleyin, yumurta sarıları, tuz ve su ilave edip katı bir hamur yoğurun Yirmi beş dakika dinlendirdikten sonra, altına üstüne un serpip oklavayla, orta incelikte bir yufka açın
Serin bir yerde, yirmi dakika bırakıp biraz kurumasını sağlayın Önce 5-6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin, sonra üst üste koyup bilezik eninde dilimleyip, kaynar ve tuzlu suda yirmi dakika pişirin Pişirme işlemi bitince, üzerine soğuk su döküp süzgece boşaltarak suyunu süzün Servis tabağına alıp üzerine erimiş yağ gezdirin ve biraz peynir serperek, sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla