Yalnız Mesajı Göster

Mantarli Tepsi Böregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarli Tepsi Böregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Mantarli Tepsi Böregi

Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

5 adet yufka

750 gr mantar

4 adet kuru sogan

1/2 su bardagi siviyag

1 su bardagi süt

2 yemek kasigi yogurt

3 adet yumurta

1 yemek kasigi tuzot

YAPILIŞ TARİFİ

Sogani yemeklik dograyin 3 yemek kasigi sivi

yagda pembelesinceye kadar kavurun Mantarlari

ince kiyip sogana ilave edin Mantarlar suyunu

salip çekinceye kadar kavurun Yumurta sarisinin

birini üzerine sürmek için ayirin Süt, kalan

sivi yag, yumurtalar ve yogurdu iyice çirpin

Yaglanmis firin tepsisini yufkayi bir kat serin

Karisimdan firçayla sürün 3 yufkayi tekrarlayin

Üzerine mantarlari yayin Kalan yufkalari karisimi

sürerek bitirin Üzerine yumurta sarisi sürüp çörek

otu ekin Önceden isitilmis 200 derece firinda

kizarincaya kadar pisirinAfiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla