Konu
:
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
10-14-2012
#
13
Prof. Dr. Sinsi
Özel Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri
Güllü Pasta
RULO HAMURU
- 4 yumurta
- 3 çorba kaşığı soğuk su
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4,5-5 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
İÇİ
- 200gr
kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs
)
- 200gr
krema VEYA 1/2 poşet krem şanti
1-
Fırını 180 C’ye ısıtın
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın
1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın
2-
Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın
1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin
3-
Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin
4-
Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın
8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin
5-
Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın
Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin
6-
Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın
Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın
Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın
Biraz soğuyunca 0,5cm
’lik dilimler kesin
7-
Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın
Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin
İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın
İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın
Buzdolabında 2-3 saat bekletin
Pastanın yapımı bütün aşamalarıyla birlikte 45-50 dakika tutuyor
Ben çok tatlı sevmediğim için şeker miktarını azaltmıştım
Siz isterseniz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz
Ayrıca üzerini süslemek için gül yaprakları ve boncuklar; dolgusu için çeşitli meyveler kullanabilirsiniz
Eğer kalıbınız büyükse 5 yumurta - 5 veya 6 çorba kaşığı un kullanarak hamuru hazırlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul