Konu
:
Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Genel Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Bal Kabaklı Pasta
Malzemeler:
500 gr
1 su bardagi tozseker: Iki malzemeyi birlestirip kabaklar suyunu cekip yumusayincaya kadar pirisin
Ilininca robottan gecirip pura haline getirin
Keki icin
4 yumurta
1 su bardagi seker
1+1/2 su bardagi un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardagi kabak puresi (onceden pisirmis oldugunuz kabaklardan)
Kremasi:
1 yumurtanin sarisi
7 yemek kasigi seker
3 yemek kasigi un
3 yemek kasigi bugday veya misir nisastasi
3 su bardagi sut
bir paket vanilya
1 yemek kasigi margarin yada tereyagi
Arzuya gore limon kabugu rendesi (ozell
1 paket krem santi
1/2 bardak sut
Yapilisi:
[*]
Yumurtalari ve sekeri iyice kabarana kadar mikserle cirpin
[*]
Icine makineden cekip pure haline getirdiginiz kabak puresini ilave edin, karisitirin
(1/2 bardak )
[*]
Unu ve kabartma tozunu eleyip ilave edin
Dusuk hizda birlesene kadar karistirin
[*]
Yaglanip unlanmis yuvaklak pasta kalibina dokup 170C (350F) derecede kurdan batirdiginizda temiz cikana kadar pisirin
Soguduktan sonra tirtilli bicakla iki kere enlemesine keserek 3 kat kek elde edin
[*]
Orta buyuklukte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel cirpma aleti ile yada catalla hafifce cirpin
[*]
Un ve nisastayida ilave edin
Sonra soguk sutu koyup karistirin
[*]
Altini acip orta isida koyulasana dek karistirarak pisirin
[*]
Kaynamaya basladiktan 1 dakika kadar sonra altini kapatip vanilyayi, yagi ve arzuya gore limon kabugu rendesini ilave edip sogumaya birakin
Kremanin 1/3'unu ayri bir kaseye alip geri kalanina kabak puresini ilave edip iyice karistirin
[*]
Pastanin duracagi servis tabagina bir kat kek alin
Sutle islatin
Hazirladiginiz kabak pureli kremanin yetecek kadarini ilk kata yayin
(kalani pastanin ustunu kaplayacak)
[*]
Ikinci keki koyup tekrar sutle islatin
Ayirdiginiz sade kremayi yayip ucuncu kati koyun
Onuda sutle islatin
[*]
Kabakli kremanin bir cay bardagi kadarini suslemek icin ayirip pastanin hertarafina yayarak kaplayin
[*]
Tercihen onceden sutle cirpip dolapta beklettiginiz kremsantiyi sokma torbasina alin
Yildiz uc gecirip pastayi istediginiz gibi susleyin
[*]
Ayirdiginiz kabakli pure ilede ustune susler yapip dolapta soguttukta nsonra servis yapin
Not:
Bu olculerde yogun, kabakseverler icin kabak lezzeti bol bir pasta oluyor
Yogun tadi oldugu icin ince dilimlerle kalabalik misafirler icin sunabilirsiniz
Daha hafif bir pasta icin keki normal pandispanya
'dan yapabilir, icine girecek kabak puresini azaltabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul