10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarcinli Cörek ( Kanelbullar )
Hamur
15 dl bugday unu
1 dl beyaz surup ya da 1 bardak toz seker
3/4 cay kasigi tuz
150 gram yumusamis tereyag
1 paket (50 gr) yas maya ( eger buluyorsaniz, tatlilar icin olanindan alin)
5 dl sut
Ic malzemeleri
100 gr oda sicakliginda tereyag
3/4 dl toz seker
2 yemek kasigi kadar tarcin
ve isterseniz yarim cay kasigi kadar dövulmus kakule ve
toz badem
( hepsini karistirin)
Uzerine
1 yumurta
ve toz seker
Mayayi biraz ilik sutun icinde cözun ve unun yarim bardak kadarini kenara ayirip kalanina, seker, tuz, tereyag karistirin Mayayi ilave edin Geri kalan sutu de ilitip (37 derece kadar) ekleyin Hamuru iyice yogurun Elinize yapismayana dek Uzerini örtup 30 dakika kadar dinlendirin Mayalansin
Yeniden yogurun Gerekirse, ayirdiginiz unu tahtaya yapismasin diye kullanin Hamuru 4 parcaya bolun 1 cm kalinliginda dikdörtgenler acin Hazirladiginiz ici surun Ve rulo seklinde sarin Yaklasik 2- 2,5 cm kalinliginda parcalar kesip, firin tepsisine yerlestirin 30 dakika bekletin firininizi 225 derecede isitin Uzerlerine cirpilmis yumurta surun, ve toz seker ekerek, firina yerlestirin 8-9 dakika sonra hazir Isterseniz her parcayi kagit kek /muffin kalibina da da koyabilirsiniz Uzerlerine bez örterek iliyana dek bekleyin
Biraz uzun görunsede tarifi, inanin degiyor cok lezzetli yumusacik cörekler oluyor sonunda 
|
|
|