10-14-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

elmalı kurabiye
hamur malzemeleri:- 1 paket (250gr) margarin/tereyağı, oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 8-9 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- aldığı kadar un
- 3-4 damla limon suyu
iç malzemeleri:- 3-4 elma, rendelenmiş
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- dilediğiniz kadar fındık içi, irice dövülmüş
hazırlanması:[*]Karbonatı limon suyu ile kabartın Yumuşak elinize yapışmayan bir hamur elde edin [*]Elmayı toz şekerle pişirin Soğutup tarçın ve fındıkla karıştırın [*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi avucunuzda açın Ortasına elmalı harçtan koyup kenarları üstte birleştirin birleşme yerleri üste gelecek şekilde tepsiye dizin [*]Bıçakla kurabiyeleri üçe bölün Önceden ısınmış 180C fırında[*]pişirin Piştikten sonra soğutup pudra şekeri ile servis yapın
--------------------------------------------------------------------------
Elmalı pasta
3 adet elma
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 avuç dövülmüş ceviz
Hazırlanışı Harcı için;elmaları soyup rendeleyin 1 çay bardağı şekeri ekleyerek kısık ateşte pişirin Soğuyunca dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edin Oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini bir kapta karıştırın Yumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve un ile yumuşak kıvamda bir hamur yapın Sonra hamuru merdane yardımıyla açıp bardak ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin Yapmış olduğumuz harcı yuvarlak hamurların ortasına koyarak ay şekli verin isterseniz hamuru büyük bir daire(yaklaşık 20cm çapında) şeklinde açarak pizza dilimi şeklinde kesin ve harcı geniş olan kısma koyarak rulo yapın 180 dereceli fırında 30 dakika pembeleşene kadar pişirin Üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın Afiyet olsun
--------------------------------------------------------------------

Elmalı Pasta'nın Hamuru için :
250 gram margarin
½ çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
Elmalı Pasta'nın İçi için :
4 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
Elmalı Pasta'nın Üzeri için:
Pudra şekeri
Elmalı Pasta'nın Tarifi:
Margarini eritelim
Hamuru yoğuracağımız kaba alıp sıvı yağ, şeker ve yoğurdu koyalım
Karbonatı da ilave edip karıştıralım
Daha sonra azar azar elenmiş un ekleyerek yoğuralım
Koyu kıvamlı nerdeyse sert bir hamur elde edene kadar un eklemeye ve yoğurmaya devam edelim
Hamurumuzu iki eşit parçaya ayıralım
Parçanın birini yarım santimetre kalınlığında açalım
Yağlanmış fırın kabına yerleştirelim
Diğer parçayı buz dolabına koyalım
Bu arada elmaları soyalım ve rendeleyelim
Şekeri ve tarçını ilave edip orta ısılı ocağa koyalım
Hiç su ilave etmeden ara sıra karıştırarak, yaklaşık 15 dakika kavuralım
Elmalı harç ılık hale gelince fırın kabına koyduğumuz hamurun üzerine 1 su bardağı fındığı serpelim,onun üzerine de elmalı harcı yayalım
Diğer hamurumuzu buzdolabından çıkartıp elmalı harcın üzerine rendeleyelim
Rendelerken hamurdan küçük parçalar kopararak yapmakta fayda var,çünkü elimizin ısısından hamur yumuşuyor ve rendelemek zorlaşıyor
Eğer hamuru rendelemekte zorlanırsanız bir kaç kaşık un ilavesi ile kıvamını sertleştirebilirsiniz
Tüm hamuru düzgün ve eşit bir şekilde rendeledikten sonra 180C ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar, 40 dakika civarında pişirelim
Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim ve dilimleyerek ılık ya da soğuk olarak servis yapalım
Elmalı Pastanızı afiyetle yiyiniz
------------------------------------------------------------------------
|
|
|