Yalnız Mesajı Göster

Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmali Kolay Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri





Malzemeler

4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı su
50 gr margarin
2 yumurta
3 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon rendesi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt

Hazırlanışı

Elmaları ufak bir tencere veye tavaya rendeleyin 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı su ile elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin Margarin ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamında çırpın Un, kabartma tozu, hindistan cevizi rendesi, limon kabuğu rendesini ekleyin Ayrı bir kapta 2 yumurtayı çırpın vesütü ekleyin ve unlu karışıma ilave edip iyice karıştırın Yağlanmış fırın kalıbına hamuru yayın Üzerine elma püresini yayın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin

Afiyet olsun
------------------------------------------------------------------------

Elmalı çikolatalı yaş pasta

Malzemeler:

- 2 katlı sade hazır kek
Sosu için
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı granüle hazır kahve
- 4 adet kesme şeker
Kreması için
- 1 adet elma
- 1 su bardağı damla çikolata
- Yarım litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı fındık
- 1 adet yumurta
- 100 gr margarin

Hazırlanışı:

Sosu için : Küçük bir tencerede unu, şekeri, yumurtayı sütü koyup, iyice karıştırın

Daha sonra tencereyi ateşe otuturup, sos muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişiriniz

Sos kıvamına geldikten sonra ateşten indirip, içine vanilyayı ve oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip, karıştırdıktan sonra sosu soğumaya bırakın

Sos soğurken, küçük bir kasede sıcak suyu, hazır granüle kahveyi ve şekeri karıştırıp, servis tabağına aldığınız kekin tabanını kahveli sosun yarısı ile ıslatın

Soğuyan sosun içine iri çekilmiş fındıkları karıştırın

Sos ile ıslanmış kekin üzerine, fındıklı sosun yarısını koyup, düzeltin Elmanın kabuğunu soyup, ince dilimledikten sonra fındıklı sosun üzerine dizin

Kekin ikinci katınıda kalan kahveli sos ile ıslatıp, elmaların üzerine kapatıp, kalan fındıklı sosu üzerine döküp, kaşığın sırtı ile sosun üzerini düzeltiniz

En üstünü kalan fındıklar ve damla çikolatalar ile süsleyip, buzdolabında en az bir saat soğuttuktan sonra servis edin

-------------------------------------------------------------------------
Elmalı milföy

Malzemeler:

- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet rulo milföy
Süslemek İçin
- pudra şekeri

Hazırlanışı:

Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları , renkleri dönene kadar kavurunuz

Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz

Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz

Rulo milföyü, bütün olarak tezgaha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm aralığında kısa şeritler halinde kesiniz

Elmalı cevizli harçı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız

Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir

Aynı işlemi kalan 2 Rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye diziniz(Milföy hamuru yağlı olduğu için)

Yumurtayı bir kasede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürünüz

En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alınız

Üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla