Konu
:
Patatesli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır
Patatesli Tepsi Böreği nasıl yapılır
Patatesli Tepsi Böreği tarifi
Malzemeler :
4 adet yufka
1 su bardağı süt
5 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy patates
Tuz, karabiber ve kırmızı biber
Tarif :
Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz
İçine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave ediniz
Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırınız
Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkayı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını taşırınız
Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından sürünüz
Bu işleme yufkaların yarısına gelene kadar devam ediniz
Yufkaların yarısına geldiğinizde içine patatesli harcı koyun ve üzerine tekrardan yufka seriniz
Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürünüz ve yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayınız
Yufkalar bittiğinde ilk yufkanın taşan kenarlarını böreğin üzerine kapatınız
Sütlü, yumurtalı karışımdan sürünüz
170 oC 'lik fırında yarım saat veya böreğin üstü pembeleşene kadar pişiriniz
Fırından çıkarıp biraz kendini çekince servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul