Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Tepsi Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Tepsi Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri









Malzemeler :
1 kg yufka
14 çorba kaşığı margarin
3 yumurta
1 kg ıspanak
3 adet soğan
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :

Bir kapta 5 çorba kaşığı margarini eritin Soğuyunca yumurtaları karıştırarak ekleyin Yufkanın yalnız bir tanesini böreği pişirecek olduğunuz tepsiden bir buçuk misli, diğerlerini ise tepsi yuvarlaklığında olmak üzere kesinSonra 3 çorba kaşığı margarini eritin Bunun yarısını böreği pişirecek olduğumuz tepsinin içine koyup, yağın üstüne de, büyük ve yuvarlak olarak kesmiş olduğumuz yufkayı tepsinin kenarlarına taşacak şekilde döşeyin Üstüne yumurtalı yağdan bütün katlara yetecek kadar gezdirin ve tekrar yufkalardan birini koyun Sonra yufkaların yarısını böylece bir yufka bir miktar yumurtalı yağ olmak üzere birbirlerinin üzerine yerleştirin Üzerlerine de önceden hazırladığınız ıspanak içlerinden koyup bunların üstlerini de kalan yufka ile kapatın Sonra kalan yağı üzerine gezdirin ve orta ateşli bir fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla