Konu
:
İspanaklı Tepsi Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Tepsi Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Tepsi Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Malzemeler
:
1 kg
yufka
14 çorba kaşığı margarin
3 yumurta
1 kg
ıspanak
3 adet soğan
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Bir kapta 5 çorba kaşığı margarini eritin
Soğuyunca yumurtaları karıştırarak ekleyin
Yufkanın yalnız bir tanesini böreği pişirecek olduğunuz tepsiden bir buçuk misli, diğerlerini ise tepsi yuvarlaklığında olmak üzere kesin
Sonra 3 çorba kaşığı margarini eritin
Bunun yarısını böreği pişirecek olduğumuz tepsinin içine koyup, yağın üstüne de, büyük ve yuvarlak olarak kesmiş olduğumuz yufkayı tepsinin kenarlarına taşacak şekilde döşeyin
Üstüne yumurtalı yağdan bütün katlara yetecek kadar gezdirin ve tekrar yufkalardan birini koyun
Sonra yufkaların yarısını böylece bir yufka bir miktar yumurtalı yağ olmak üzere birbirlerinin üzerine yerleştirin
Üzerlerine de önceden hazırladığınız ıspanak içlerinden koyup bunların üstlerini de kalan yufka ile kapatın
Sonra kalan yağı üzerine gezdirin ve orta ateşli bir fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul