10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Lazanya Nasıl Yapılır
Patlıcanlı Lazanya nasıl yapılır Patlıcanlı Lazanya tarifi
Malzemeler :
250 gr lazanya
1 5 kg patlıcan
100 gr salam veya haşlanmış tavuk
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 Kepçe sıcak su
1 çay kaşığı kekik
300 gr lor peyniri yada krem peynir
Yaklaşık 1 5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
4-5 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı küp doğranmış dil peyniri
3-4 dal dereotu
1 çorba kaşığı köri
Tuz
Tarif :
Lazanyayı paket üzerindeki tarif gibi haşlayınız
Patlıcanları soyup, küçük küpler halinde doğrayınız
Salamlerı küp şeklinde kesiniz
Sarımsağı ezip, salamlarla birlikte 2 çorba kaşığı zeytinyağında sote ediniz
Patlıcanları ekleyip, karıştırarak kavurunuz
1 Kepçe sıcak su, kekik ve tuzu ilave edip, kısık ateşte 15-20 dk pişiriniz
Lor peyniri, süt, köri ve kaşar peynirinin yarısını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpınız
Domatesleri ince ince dilimleyiniz
Fırını 160 oC' ye ayarlayınız
Yağlanmış fırın kalıbına bir kat lazanya yayınız
Üzerine peynirli karışımdan sürüp, domates dilimleriyle kaplayınız
Kalan kaşar peynirinin yarısını ve patlıcanı yayıp, üstünü lazanya dilimi ile kapatınız
Malzeme bitinceye kadar sıralama işlemini aynı şekilde uygulayınız
En üstü domates dilimleriyle tamamlayıp, dil peyniri ve minik doğranmış tereyağı serpiştiriniz
Önceden ısıtılmış 160 oC' li fırında yarım saat pişiriniz
Üzerini iri doğranmış dereotu ile süsleyip, servis yapabilirsiniz
|
|
|