Yalnız Mesajı Göster

Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri






Malzemeler
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
35 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz

Yemeğin Tarifi
Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın Kabağı haşlayıp, ezin Malzemeye ilave edin
Yoğurarak hamur yapın 1 parmak kalınlığında açın Yuvarlak kalıplarla kesin Yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin Üzerine un eleyip servis yapın
Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir


Alıntı Yaparak Cevapla