10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Krep Nasıl Yapılır
Peynirli Krep Nasıl Yapılır
Kaşarpeynirleri 2 cmlik dilimler halinde kesin Maydanozu ve soğanları temizleyip, ince ince kıyın 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleşene kadar kavurun ve soğumaya bırakın Bir kaba yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi alıp, çırpın
Malzemeler:
5 yumurta
2 soğan
4 dilim taze kaşarpeyniri
kahve fincanı light süt
1 çorba kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
4-5 dal maydanoz
tuz, karabiber
Süslemek İçin:
4-6 taze soğan sapı
birkaç nane dal
Hazırlanışı:
Kaşarpeynirleri 2 cmlik dilimler halinde kesin Maydanozu ve soğanları temizleyip, ince ince kıyın 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleşene kadar kavurun ve soğumaya bırakın Bir kaba yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi alıp, çırpın Soğanı ilave edip, karıştırın Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin Arkalı önlü pişirerek krepleri hazırlayın Her bir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sararak taze soğan sapıyla bağlayın Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|