Yalnız Mesajı Göster

Karışık Kafesli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Kafesli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Karışık Kafesli Börek

4 su b un
Yarım p Yaş Maya
1 tatlı k tuz
1 çorba k tozşeker
1 yumurta
Yarım çay b sıvıyağ
1 çorba k tereyağı
1 çay b süt
Aldığı kadar su
İç Harcı İçin:
Salam
Sucuk
2 domates
7 biber
Hellim Peyniri
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Hazirlanisi : Böreğin hamuru için unu karıştırma kabına alıp ortasını açalım Mayayı,yumurtayı,yağları ve sütü orta kısıma ekleyelim Tuzu ve şekeri unun üzerine serpelim Önce ortadaki malzemeyi karıştırarak unları kenardan ekleyelim Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelimGerektiği kadar su ilave edebilirsiniz Hamur hazırlanınca iç harcı hazırlayalım Salam ve sucuğu halka halka doğrayalım Tavaya biraz sıvıyağ ilave edip üzerine doğranmış malzemeyi ekleyelimÜzerine yini kıyılmış domates ve biberi ekleyip bir iki dakika pişirelim Tuz ve karabiber ekleyelimDaha sonra bu karışıma küp doğranmış hellim peynirini de ekleyelim Böylece iç harcımız hazır olmuş demektir Dinlenen hamuru merdane yardımı ile açıp kare parçalara keselim Soğuyan iç harcı hamurlara paylaştırıp saralım Ek yerleri alta gelsinTüm böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelimBıçakla üzerlerine kesikler atıp tepsi mayası için yarım saat dinlendirelim Daha sonra 180 derecede nar gibi olana kadar pişirelim


Alıntı Yaparak Cevapla