Konu
:
Karışık Kafesli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Kafesli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Kafesli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Karışık Kafesli Börek
4 su b
un
Yarım p
Yaş Maya
1 tatlı k
tuz
1 çorba k
tozşeker
1 yumurta
Yarım çay b
sıvıyağ
1 çorba k
tereyağı
1 çay b
süt
Aldığı kadar su
İç Harcı İçin:
Salam
Sucuk
2 domates
7 biber
Hellim Peyniri
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Hazirlanisi :
Böreğin hamuru için unu karıştırma kabına alıp ortasını açalım
Mayayı,yumurtayı,yağları ve sütü orta kısıma ekleyelim
Tuzu ve şekeri unun üzerine serpelim
Önce ortadaki malzemeyi karıştırarak unları kenardan ekleyelim
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
Gerektiği kadar su ilave edebilirsiniz
Hamur hazırlanınca iç harcı hazırlayalım
Salam ve sucuğu halka halka doğrayalım
Tavaya biraz sıvıyağ ilave edip üzerine doğranmış malzemeyi ekleyelim
Üzerine yini kıyılmış domates ve biberi ekleyip bir iki dakika pişirelim
Tuz ve karabiber ekleyelim
Daha sonra bu karışıma küp doğranmış hellim peynirini de ekleyelim
Böylece iç harcımız hazır olmuş demektir
Dinlenen hamuru merdane yardımı ile açıp kare parçalara keselim
Soğuyan iç harcı hamurlara paylaştırıp saralım
Ek yerleri alta gelsin
Tüm böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim
Bıçakla üzerlerine kesikler atıp tepsi mayası için yarım saat dinlendirelim
Daha sonra 180 derecede nar gibi olana kadar pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul