Yalnız Mesajı Göster

Profiterol Yapimi Yapilişi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Profiterol Yapimi Yapilişi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Profiterol YAPIMI YAPILIŞI

Malzemeler

Hamuru için:
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • 4 yumurta
Kreması için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilya
Sosu:
  • Hazır çikolata sosu
Yapılışı
  • Margarini eritin, suyu ve tuzu koyup kaynatın Unu ilave edip, 1-2 dk karıştırıp, ocaktan alın
  • Hamur soğuduktan sonra yumurtaları kırın, elinizle yoğurarak hamura yedirin
  • Hamuru sıkma torbasına koyun, fırın kağıdı serili olan tepsiye cevizden daha küçük parçalar sıkın
  • Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede, 45 dk fırının kapağını açmadan pişirin
  • Krem şantiyi, sütü ve vanilyayı çırparak krema haline getirin
  • Kremayı sıkma torbasına koyun ve soğumuş olan topların içine sıkın
  • En son çikolatalı sosu dökün


Alıntı Yaparak Cevapla