Konu
:
Kruvasan Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kruvasan Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kruvasan Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Kruvasan – Malzemeler – İçindekiler
1 su bardağı süt
yarım çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
4
5 su bardağı un
4 çorba kaşığı yumuşamış margarin
1 adet yumurta
1 paket yumuşak margarin
2 çay kaşığı tuz
Üzerini için;
1 adet yumurta sarısı
Arasına kaşar peyniri
Sütü elinizin dayanacağı şekilde ısıtın
Toz şeker ve kuru mayayı ekleyin
Derin bir kapta unu havuz gibi açarak sütlü mayayı ilave edin
Üzerine unu serpin
Ön mayalma için 10 dk bekleyin
4 çorba kaşığı margarini, tuzu ve yumurtayı ekleyin
Ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun
Üzerine bir bez örterek sıcak ortamda 2 saat bekletin
Aynı işlemi iki kere daha tekrarlayın
Ardından yarım cm kalınlığında bir hamur açın
Yüzerine 1 paket margarinin üçte birini sürün
Bohça gibi katlayın
Kat yerlerine margarin sürün
Buzdolabında 10 dk bekletin
Bu işlemi üç kez daha tekrarlayın
İşlem sonunda hamuru buzdolabında 20 dk bekletin
Düz bir zeminde merdaneyle 8 mm
kalınlığında açın
Hamurdan eşit büyüklükte üçgenler kesin
Üçgenlerin geniş tarafından başlayarak yuvarlayın ve ay şeklini verin
Yağlanmış tepsiye dizin
Tepsiyi yarım saat bekletin
Yumurta sarısını sürün
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Tüm iş hamurun dinlendirilmesinde
Soğuduktan sonra enlemesine kesip içine kaşar peyniri koyarak servis yapın
Kruvasan Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul