Yalnız Mesajı Göster

Lahmacun Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahmacun Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır




Lahmacun – Malzemeler – İçindekiler
Harcı için;
1 kg yağsız kıyma
1 kg domates
200 gr biber
1 yemek kaşığı salça
3 demet maydanoz
100 gr sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
karabiber
tuz
Hamuru için:
2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
Yarım Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
Harcı için;
Maydanoz, sarımsak ve biberler doğrayın ve robotta kıyma haline getirin İçine kıymayıda koyup karıştırın
Hamuru için;
Unu eleyin undan iki yemek kaşığını ayırıp kalanını iki çay kaşığı tuzu katıp karıştırın Unun ortasını havuz biçiminde açın Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın Elde ettiğiniz yumuşak hamuru yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın Hamuru iri yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın Her parçayı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın Açılan hamurlara harçtan koyarak yayın ve pişirin

Lahmacun Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla