Konu
:
Lahmacun Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Lahmacun Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahmacun Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Lahmacun – Malzemeler – İçindekiler
Harcı için;
1 kg yağsız kıyma
1 kg domates
200 gr biber
1 yemek kaşığı salça
3 demet maydanoz
100 gr sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
karabiber
tuz
Hamuru için:
2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
Yarım Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
Harcı için;
Maydanoz, sarımsak ve biberler doğrayın ve robotta kıyma haline getirin
İçine kıymayıda koyup karıştırın
Hamuru için;
Unu eleyin
undan iki yemek kaşığını ayırıp kalanını iki çay kaşığı tuzu katıp karıştırın
Unun ortasını havuz biçiminde açın
Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın
Elde ettiğiniz yumuşak hamuru yoğurun
Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın
Hamuru iri yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın
Her parçayı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın
Açılan hamurlara harçtan koyarak yayın ve pişirin
Lahmacun Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul