Konu
:
Sünger Tatlısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Sünger Tatlısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sünger Tatlısı-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
ŞERBET İÇİN
6 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
SÜSLEME İÇİN
Hindistancevizi rendesi
Nasıl Hazırlanır:
1
Fırını 200 dereceye ayarlayıp keki hazırlamadan önce ısıtın
2
Bir kasede yumurta, tozşeker, süt, kabartma tozu, vanilya ve unu iyice çırpıp kek hamurunu hazırlayın
3
Bir fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru tepsiye dökün
Hamuru fırının orta bölmesinde 20 - 30 dakika kadar pişirin
Pişmiş olan keki fırından alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin
4
Şerbet için: Su ve şekeri karıştırıp iyice kaynatın
İçine limon suyunu ekleyip karıştırın
5
Hazırladığınız sıcak şerbeti soğumuş olan kekin üzerine dökün
Son olarak üzerini hindistancevizi ile süsleyip hemen servis yapın
Öneri: Keki farklı kalıplarda da pişerebilirsiniz
Sünger Tatlısı' nı su bardağının ağızı ile keserek, kağıt kek kalıplarına yerleştirerek konuklarınıza servise sunabilirsiniz
Kekin malzemelerini de zenginleştirebilirsiniz
Süslemek için üzerine kıyılmış fındık, fıstık veya ceviz de ekleyebilirsiniz
Hatta kekin üzerine veya yanına krema ya da kaymak da hazırlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul