10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Çörek Nanin Tarifi
ÇÖREK NANİN
Ümit Usta
1/2 lt süt
750 gram tozşeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğunun rendesi
1 kilo un
Yeterince susam
Süte, şekeri ilave edip, kaynatalım
Kaynayan sütü soğutup, içine çırptığımız 2 adet yumurtayı ilave ederek, iyice karıştıralım
1 çay kaşığı karbonatı, 1 su bardağı sıvıyağı, portakal kabuğu rendesini ve 1 kilo unu ilave edelim
Karışımı tahta bir kaşıkla iyice karıştırıp, yağladığımız kek kalıbına veya fırın tepsisine dökelim
Üzerine bolca susam serpip, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim
Fırından çıkartıp, soğuttuktan sonra, dilimleyerek servis yapalım
Not: Hamuru kalıplara çok doldurmamamız lazım, çünkü bu hamur çok kabarmaktadır Arzu edenler, portakal kabuğu yerine limon kabuğu veya damla sakızı kullanabilirler
|
|
|