10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Elmalı Kurabiye Tarifi
ELMALI KURABİYE
Ümit Usta
4 adet elm
4 çorba kasığı tozşeker,
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
350 gram un (yaklaşık 4 su bardağı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket (125 gr) Teremyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç fındık ya da ceviz içi
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yoğurdu, sıvıyağı, Teremyağını ve kabartma tozunu iyice karıştırıp, alabildiği kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
Üzerine nemli bir bez örtüp, 45 dakika kadar dinlendirelim
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim ve tozşeker ile birlikte karıştırıp, bir taşım kaynatalım
Ateşten alıp, tarçın ve fındığı ilave edelim
Dinlendirdiğimiz hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içi kadar açalım ve yarısına elma harcını koyup, diğer yarısını poğaça gibi üzerine kapatalım
Yağladığımız fırın tepsisine dizip, üzerleri pembe renk alıncaya kadar fırınlayalım
Fırından çıkartıp, soğumasına yakın üzerine elediğimiz pudra şekerini serpelim
Soğuk olarak, servis yapalım
|
|
|