Konu
:
Kalbura Bastı Kurabiyesi
Yalnız Mesajı Göster
Kalbura Bastı Kurabiyesi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalbura Bastı Kurabiyesi
Kalbura bastı kurabiyesi
Malzemeler ;
•1 Su bardağı tereyağı ve bitkisel margarin ( eritilmiş ve ılıtılmış )
•1 Türk kahve fincanı su
•Yarım çay kaşığı tuz
•1 Çay kaşığı kabartma tozu
•3,5 Su bardağı un
•1-1,5 yemek kaşığı kakao
Şerbeti İçin ;
•3 Su bardağı toz şeker
•3 Su bardağı su
•1 Tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı ;
Derin bir yoğurma kabında, eritilip ılıtılmış tereyağı, su, tuz ve kabartma tozunu koyup, karıştırın
Yavaş yavaş unu ve kakaoyu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
Hamurun üzerini bir bezle örterek en az 30 dakika dinlendirmeye bırakın
Özleşen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra rendeye bastırarak şekillendirin
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın
5 dakika önceden ısıtılmış ve 175 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirip çıkarın
Şerbetin Hazırlanışı ;
Su ve şekeri orta ısılı ateşte şerbet iyice kaynayıncaya kadar kaynatın
Ocağın altını kısıp limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın
Kalbura bastılar, soğuk haldeyken ılık şerbetin içerisinde en az yarım saat bekledikten sonra servise hazırlayın
Not : Bu kurabiyeleri şerbet dökmeden ağzı kapalı kapta ve buzdolabında en az 15 gün saklayabilirsiniz
Kullanacağınız zaman şerbeti dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul