Yalnız Mesajı Göster

Kalbura Bastı Kurabiyesi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalbura Bastı Kurabiyesi




Kalbura bastı kurabiyesi



Malzemeler ;

•1 Su bardağı tereyağı ve bitkisel margarin ( eritilmiş ve ılıtılmış )
•1 Türk kahve fincanı su
•Yarım çay kaşığı tuz
•1 Çay kaşığı kabartma tozu
•3,5 Su bardağı un
•1-1,5 yemek kaşığı kakao
Şerbeti İçin ;

•3 Su bardağı toz şeker
•3 Su bardağı su
•1 Tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı ;

Derin bir yoğurma kabında, eritilip ılıtılmış tereyağı, su, tuz ve kabartma tozunu koyup, karıştırınYavaş yavaş unu ve kakaoyu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinHamurun üzerini bir bezle örterek en az 30 dakika dinlendirmeye bırakınÖzleşen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra rendeye bastırarak şekillendirinHazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın5 dakika önceden ısıtılmış ve 175 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirip çıkarın

Şerbetin Hazırlanışı ;

Su ve şekeri orta ısılı ateşte şerbet iyice kaynayıncaya kadar kaynatınOcağın altını kısıp limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakınKalbura bastılar, soğuk haldeyken ılık şerbetin içerisinde en az yarım saat bekledikten sonra servise hazırlayın

Not : Bu kurabiyeleri şerbet dökmeden ağzı kapalı kapta ve buzdolabında en az 15 gün saklayabilirsinizKullanacağınız zaman şerbeti dökün



Alıntı Yaparak Cevapla