Konu
:
Ankara Usulü Ay Çöreği Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Ankara Usulü Ay Çöreği Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ankara Usulü Ay Çöreği Nasıl Yapılır
Ankara usulü Ay Çöreği nasıl yapılır
Malzemeler
Hamur malzemeleri
1 paket margarin/teremyağ/zeytinyağlı becel, oda sıcaklığında
1,5 – 2 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı ılık süt
30gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
aldığı kadar un
2 yumurtanın sarısı (üzerine)
iç malzemeleri:
2 su bardağı ceviz, dövülmüş
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı süt
Tarifi
Mayayı ılık sütte eritin
Yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin
Bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün
Mayayı azar azar ilave edin
Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin
Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 – 1,5 saat bekletin
Bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor
O yüzden kabarmazsa endişe etmeyin
Bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın
Cevizleri dövün
bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın
Hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın
İçine bir tatlı kaşığı içten koyun
Uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın
Daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın
Daha sonra ay şekli verin
hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul