Yalnız Mesajı Göster

Ankara Usulü Ay Çöreği Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ankara Usulü Ay Çöreği Nasıl Yapılır




Ankara usulü Ay Çöreği nasıl yapılır

Malzemeler

Hamur malzemeleri

1 paket margarin/teremyağ/zeytinyağlı becel, oda sıcaklığında

1,5 – 2 su bardağı pudra şekeri

yarım su bardağı ılık süt

30gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya

aldığı kadar un

2 yumurtanın sarısı (üzerine)

iç malzemeleri:

2 su bardağı ceviz, dövülmüş

yarım su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı çekirdeksiz üzüm

1 tatlı kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı süt

Tarifi

Mayayı ılık sütte eritin

Yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin

Bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün

Mayayı azar azar ilave edin

Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin

Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 – 1,5 saat bekletin

Bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor

O yüzden kabarmazsa endişe etmeyin

Bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın

Cevizleri dövün bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın

Hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın

İçine bir tatlı kaşığı içten koyun

Uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın

Daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın

Daha sonra ay şekli verin hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün

Önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla