10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Poğaça Tarifi
POĞAÇA
Ümit Usta
500 gram un
25 gram hamur mayası
1 adet yumurta
250 gram Teremyağ
25 gram tozşeker
15 gram tuz
Elediğimiz unu, oda sıcaklığındaki Teremyağ yağı ve diğer malzemeyle iyice karıştırıp, yoğuralım
Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerine nemli bir bez örterek, 10-15 dakika dinlendirelim
Dinlendirdiğimiz bezelerden her birini, avucumuzun içinde ezerek inceltip, ortalarına hazırladığımız içten bir miktar koyarak, yarım ay şeklinde katlayalım
Yağladığımız tepsiye dizip, üzerine sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürerek, oda sıcaklığında kabarıncaya kadar bekletip, fırınlayalım
|
|
|