Yalnız Mesajı Göster

Ümit Usta Açma Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ümit Usta Açma Tarifi




AÇMA

Ümit Usta

1 kilo un

50 gram yaşmaya (kış aylarında 70 gr)

150 gram Teremyağ

70 gram sıvıyağ

75 gram tozşeker

25 gram tuz

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Çörekotu

Elediğimiz unun ortasını açıp, tuzu, tozşekeri, sıvıyağı ve yaşmayayı koyalım

Yarım su bardağı ılık su ilave edip, mayayı elimizle ufalaya ufalaya eritelim

Üzerini bir miktar unla kapayıp, 3-5 dakika bekletelim

Hamuru aldığı kadar ılık su ile yoğuralım

Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarladıktan sonra, bir karış boyunda dört parmak eninde yayalım

Bir tatlı kaşığı dolusu Teremyağını de hamurun üstüne sürüp, önce kendi etrafında burkup, sonra da yuvarlak daire şekline getirelim

Önceden yağladığımız tepsiye dizip, ılık bir ortamda açmalar mayalanıp da şişinceye kadar bekletelim

Sıvıyağla çırptığımız yumurta sarılarını sürüp, bir miktar da çörek otu serpelim

Önceden ısıttığımız fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

Not: Hamurun mayalanma süresi, bulunduğunuz ortamdaki sıcaklığa bağlıdır Bu hamurda kullanılacak maya hava sıcaklığına göre ayarlanmalıdır Yaz aylarında 50 gr kullanılan maya, kış aylarında 70 gr'a kadar çıkabilir



Alıntı Yaparak Cevapla