Yalnız Mesajı Göster

Mantı Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantı Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır




Mantı – Malzemeler – İçindekiler
7 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
100 gr margarin
250 gr kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
Su
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
1 kilo yoğurt
3 baş sarımsak
Unu eleyip ortasına havuz açın Ortasına yumurta, tuz koyup azar azar su ilave edin Yoğurarak hamur haline getirin Ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı Hamuru dört eşit parçaya bölün Bir saat kadar bekletirseniz tadı daha güzel olucaktır Sonra parçaları yufka haline geitirin Açın Her yufkayı enine boyuna 5 cmlik kareler olacak şekilde kesin Bu karelerin üzerine hazırladığınız kıyma, soğan, tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz karışımını koyun Hamurn dört kenarını birleştrip sıkın Hepsini doldurduktan sonra kaynayan tuzlu suya atın Piştikten sonra sularını süzerek bir tepsiye alın Üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirerek servis yapın

Mantı Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla