Konu
:
Mantı Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Mantı Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantı Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Mantı – Malzemeler – İçindekiler
7 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
100 gr margarin
250 gr kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
Su
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
1 kilo yoğurt
3 baş sarımsak
Unu eleyip ortasına havuz açın
Ortasına yumurta, tuz koyup azar azar su ilave edin
Yoğurarak hamur haline getirin
Ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı
Hamuru dört eşit parçaya bölün
Bir saat kadar bekletirseniz tadı daha güzel olucaktır
Sonra parçaları yufka haline geitirin
Açın
Her yufkayı enine boyuna 5 cmlik kareler olacak şekilde kesin
Bu karelerin üzerine hazırladığınız kıyma, soğan, tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz karışımını koyun
Hamurn dört kenarını birleştrip sıkın
Hepsini doldurduktan sonra kaynayan tuzlu suya atın
Piştikten sonra sularını süzerek bir tepsiye alın
Üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirerek servis yapın
Mantı Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul