10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta İspanaklı Katmer Tarifi
ISPANAKLI KATMER
Ümit Usta
1 kilo un
1 adet yumurta
Yeterince su
Yeterince tuz
iç malzemesi:
200 gram kıyma
1 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Bir kilo unu, yumurtayı, yeterince tuz ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
Yoğurduğumuz hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler ayırıp, dibini unladığımız tepsiye dizelim
Üzerine temiz, nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirelim
İnce ince kıydığımız bir baş kuru soğanı, çeyrek paket Teremyağ yağında orta ısılı ateşte yumuşayıncaya kadar kavurup, kıymayı ilave edelim
Kıyma kavrulurken ayıklayıp, iyice yıkadığımız ıspanakları 1 su bardağı su ile solduralım
Ispanaklar yumuşayınca suyunu süzüp, bıçak yardımı ile kıyalım
Bu esnada kavrulmuş kıymaya, ıspanakları ilave edip, 1-2 dakika daha kavuralım ve yeterince tuz, karabiber ilave edip, ocaktan indirelim
Ispanaklı harcı başka kaba döküp, soğutalım
Ayırdığımız hamur bezelerini hazır yufka büyüklüğünde açıp, dört bir kenarını ortada birleşecek şekilde katlayıp, iki katlı 4 köşe bir yufka elde edelim
Hazırladığımız ıspanaklı harçtan yufkaların üzerine serpiştirip, yufkaların dört köşesinden ortaya doğru zarf gibi katlayalım
Hafifçe yağladığımız teflon tava veya saç üzerinde arkalı önlü pişirip, sıcak sıcak servis yapalım
|
|
|