Yalnız Mesajı Göster

Kolay Gül Tatlısı Yapılışı

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Gül Tatlısı Yapılışı




Kolay Gül Tatlısı Yapılışı

Malzemeler

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1/2 paket margarin

1 çay bardağı irmik

Kabartma tozu

Vanilya

Alabildiğince un

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Hazırlanışı

İlk olarak şerbeti yaparak soğumaya bırakın

Tatlı hamurunu yoğurun ve merdane yardımı ile açın Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapın Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olursunuz Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve 160 derece fırında pişirin Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbet üzerine dökün

Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla