Konu
:
Tavuklu Mantarlı Kiş
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantarlı Kiş
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantarlı Kiş
Tavuklu Mantarlı Kiş
MALZEMELER
6-8 kişilik
• 16 çorba kaşığı un
• 125 gram soğutulmuş ve küp doğranmış tereyağı
• 2 adet yumurta sarısı
• 1 su bardağı nohut
• İçine: 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2-3 çorba kaşığı su
• 250 gram tavuk göğsü
• 50 gram mantar
• 6 çorba kaşığı rendelenmiş cheddar peyniri • 3 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı un • Bir tutam tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• 2 çorba kaşığı krema
• 1 çorba kaşığı süt
• 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri e Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Hamur için, unu ve tereyağını, ekmek kırıntısı halini alacak şekilde 15 saniye kadar robottan geçirin
2-3 çorba kaşığı su ve yumurta sarılarını ekleyin
Elinizle tutulacak kadar sıkı bir hamur elde edene dek robotta karıştırmaya devam edin
Hamuru unlanmış tezgahta top haline getirin
Hamuru streç film ile sararak 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin
Hafifçe yağlanmış tart kalıbına yayın
Üzerini yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kaplayın
Kişin kabarmaması için, kağıdın da üzerine nohut atın
180 derece fırında 15 dakika pişirin
Bu arada iç malzemesini hazırlayın
Bunun için, tereyağını eritin
İncecik kıyılmış tavuk etini ve küçük doğranmış mantarları yağda soteleyin
Fırından aldığınız kişin üzerinden yağlı kağıdı ve nohutları çıkarın
Tavuklu malzemeyi yayın
Üzerine cheddar peyniri serpin
Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın
Un, tuz, karabiber, krema ve süt ekleyip biraz daha çırpın
Karışımı kişin üzerine yayın
En üste rendelenmiş parmesan peyniri ve pulbiber serpin
190 derece fırında 30-35 dakika pişirin ılıyınca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul