10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Yufkalı Yaz Pidesi Tarifi
YUFKALI YAZ PİDESİ
Ümit Usta
4 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1 adet yumurta,
1/2 paket Teremyağ
Tuz
ÜSTÜ İÇİN:
1 adet domates
3 adet sivribiber
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kasığı sıvıyağ
Haşhaş tohumu
İÇİ İÇİN:
1 adet yumurta,
1 su bardağı beyaz peyniri rendesi
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Yoğurdu, yumurtayı, sütü, erittiğimiz Teremyağını ve yeterince tuzu iyice çırpalım
Bir adet yufkayı tezgaha serip, üzerine bu karışımdan bolca sürüp, üzerine ikinci yufkayı yayalım
Dört kat yufkayı bu şekilde üst üste koyduktan sonra, sekiz eşit parçaya bölelim
İnce kıydığımız maydanozları, beyaz peynir rendesini, yumurtayı ve yeterince karabiberi iyice karıştırıp, pidemizin içini hazırlayalım
Sekiz parçaya böldüğümüz yufkaların her bir parçasını geniş taraflarından itibaren, sigara böreği gibi yarısına kadar saralım
Sivri uçlarını da içe katlayalım Rulo yaptığımız kenarları içe doğru yuvarlayarak, havuz görünümünde uç uça yapıştıralım
Bu durumda rulo yapmadığımız yufkaların sivri kısımları, havuzların tabanlarını oluşturacaktır
Hazırladığımız iç malzemesinden, bu havuzların orta kısımlarına arzu ettiğimiz kadar doldurup, üzerine yarım dilim domates ve yarım sivribiber koyalım
Etrafta kalan kenar kısımlarına, sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısından bolca sürüp, üzerine haşhaş tohumu serpiştirelim
Önceden ısıttığımız fırında, kızarıncaya kadar pişirip, sıcak sıcak servis yapalım
|
|
|