Yalnız Mesajı Göster

Ümit Usta Yufkalı Yaz Pidesi Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ümit Usta Yufkalı Yaz Pidesi Tarifi




YUFKALI YAZ PİDESİ

Ümit Usta

4 adet yufka

2 çorba kaşığı yoğurt

1/2 su bardağı süt

1 adet yumurta,

1/2 paket Teremyağ

Tuz

ÜSTÜ İÇİN:

1 adet domates

3 adet sivribiber

1 adet yumurtanın sarısı

2 çorba kasığı sıvıyağ

Haşhaş tohumu

İÇİ İÇİN:

1 adet yumurta,

1 su bardağı beyaz peyniri rendesi

1/2 demet maydanoz

Karabiber

Yoğurdu, yumurtayı, sütü, erittiğimiz Teremyağını ve yeterince tuzu iyice çırpalım

Bir adet yufkayı tezgaha serip, üzerine bu karışımdan bolca sürüp, üzerine ikinci yufkayı yayalım

Dört kat yufkayı bu şekilde üst üste koyduktan sonra, sekiz eşit parçaya bölelim

İnce kıydığımız maydanozları, beyaz peynir rendesini, yumurtayı ve yeterince karabiberi iyice karıştırıp, pidemizin içini hazırlayalım

Sekiz parçaya böldüğümüz yufkaların her bir parçasını geniş taraflarından itibaren, sigara böreği gibi yarısına kadar saralım

Sivri uçlarını da içe katlayalım Rulo yaptığımız kenarları içe doğru yuvarlayarak, havuz görünümünde uç uça yapıştıralım

Bu durumda rulo yapmadığımız yufkaların sivri kısımları, havuzların tabanlarını oluşturacaktır

Hazırladığımız iç malzemesinden, bu havuzların orta kısımlarına arzu ettiğimiz kadar doldurup, üzerine yarım dilim domates ve yarım sivribiber koyalım

Etrafta kalan kenar kısımlarına, sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısından bolca sürüp, üzerine haşhaş tohumu serpiştirelim

Önceden ısıttığımız fırında, kızarıncaya kadar pişirip, sıcak sıcak servis yapalım



Alıntı Yaparak Cevapla